Omat kirjoitukset

 

Kumppanuusmaataloudella suuret tuotot pieneltä alalta

Kanadalaistila tekee puolen miljoonan liikevaihdon neljältä hehtaarilta.
(Luomulehti 31.1.2020)

Suomen maatalousko nykyisellään tehokasta ja kestävää?

Neliömetrillä peltoa voi tuottaa 50 grammaa lihaa, 500 grammaa viljaa tai 5 kiloa juureksia.
(Maaseudun Tulevaisuus 1.6.2018)
Tulevaisuuden lähiruoka?

Tulevaisuuden lähiruoka?

Tulevaisuuden kestävässä elintarviketuotannossa on otettava huomioon monta asiaa: ruoka, tuotantomenetelmät, karjanhoito, ympäristö- ja sosioekonomiset vaikutukset. Ravinteiden on kierrettävä ja ympäristövaikutukset on minimoitava. Tässä kaikessa lähiruoka on...

Ekologista, kukoistavaa ja paikallista

Ekologista, kukoistavaa ja paikallista

Syöminen on yksi perustarpeistamme ja siksi ei ole samantekevää, miten ruokaa tuotetaan. Sain taannoin käsiini ranskalaisten agronomi-insinöörien laatiman Afterres 2050-julkilausuman. Siihen on koottu kymmenen vuoden ajatustyö, jolla on yritetty ratkaista maatalouden...

Uutisoinnit

Vuoden Maaseutukasvoksi valittiin REKO-ringin Suomeen perustanut Thomas Snellman

(Maaseudun Tulevaisuus 05.09.2018)

Suomen Thomas Snellmanin REKO-lähiruokamalli voitti ruokayrityskategorian pohjoismaisesta ruokakilpailusta Emblasta

(Maaseudun Tulevaisuus 24.08.2017)

Thomas Snellman palkittiin lähiruuan edistämisestä

(Maaseudun Tulevaisuus 26.03.2015)

Muut

Thomas Snellmanista piti tulla lääkäri, mutta sitten suunnitelmat muuttuivat – Reko-rinkien isästä tuli maailmaa kiertävä luomutilallinen

(Maaseudun Tulevaisuus 15.12.2018)

Inspirational ideas: Ordering local food through social networks

European Comission EIP-AGRI: Inspirational ideas: Ordering local food through social networks