Omat kirjoitukset
Kiertotaloudella kohti kestävämpää ja omavaraista ruuantuotantoa
Maataloudella tulee olemaan merkittävä rooli matkalla kohti hiilineutraalia Suomea. HANNA HOLOPAINEN & THOMAS SNELLMAN Maaseudun tulevaisuus 01.03.2023
Viljelijää tuettava kriisin keskellä
Putinin sota tuntuu nyt maanviljelijöiden kukkarossa kovasti. Lannoitteiden hinnat ovat nousseet kolminkertaisiksi ja sähkölasku sekä polttoaineiden hurjat hinnat asettavat monet viljelijät vaikeaan asemaan. Siksi nyt on etsittävä lisätoimia viljelijöiden tukemiseksi...
REKOn tarina
Nyt on aika kertoa REKOn tarina. Miten konsepti toimii, kuinka ensimmäinen rengas perustettiin, minkälaisiin haasteisiin matkan varrella on törmätty ja keitä asiakkaat ovat? Mitä REKO on tänä päivänä ja kuinka perustaa oma rengas? Kerromme myös Pohjanmaan...
Tulevaisuuden lähiruoka?
Tulevaisuuden kestävässä elintarviketuotannossa on otettava huomioon monta asiaa: ruoka, tuotantomenetelmät, karjanhoito, ympäristö- ja sosioekonomiset vaikutukset. Ravinteiden on kierrettävä ja ympäristövaikutukset on minimoitava. Tässä kaikessa lähiruoka on...
Ekologista, kukoistavaa ja paikallista
Syöminen on yksi perustarpeistamme ja siksi ei ole samantekevää, miten ruokaa tuotetaan. Sain taannoin käsiini ranskalaisten agronomi-insinöörien laatiman Afterres 2050-julkilausuman. Siihen on koottu kymmenen vuoden ajatustyö, jolla on yritetty ratkaista maatalouden...